Honeymoon photobook from Mypublisher

indesign photobook honeymoon

Fotoboken fra bryllupsreisen vår i Singapore og Filippinene laget jeg hos Mypublisher. Jeg laget hele boken i Indesign. Fordelen med det er at man har full frihet over plassering av ting, og man kan bruke ÆØÅ, noe ikke alle utenlandske programvarer har.
Selve forsiden laget jeg i photshop, og så satt jeg den inn i Indesign-boken etterpå. Ellers er alle sidene laget i Indesign. For å lage «vår» med bilder i, skrev jeg først VÅR  så stort jeg ville ha det, men en bokstav i hvert sitt lag. Så la jeg bilde jeg ville ha i bokstaven i laget over tilhørende bokstav og «klippet» den ned på bokstaven under. Alle bokstaver fungerer som clipping masks. Men Åen gjorde jeg om til en shape (rasterize) og fjernet trekanten inni, ellers manglet nesten hele dykkeren inni.

Our honeymoon photobook is from Mypublisher. We went to Singapore and the Philippines for 3 weeks. I made the whole book in Indesign, except from the cover photo. This was made in Photoshop, using clipping masks on the letters VÅR (means our). I removed the triangle in the Å after to make the diver more visible. After doing that the letter was then converted to a shape and not a letter anymore.

20160130-bryllupsreise_fotobok_009

20160130-bryllupsreise_fotobok_012

Boken var classic hardcover fotobok, landskapsformat i ca A4 størrelse. Jeg kjøpte en kupong til 40$ som gjaldt for 80 sider med layflat innbinding som varte i 3 mnd. På den tiden hadde jeg glemt at det gjaldt så mange sider, så min bok er på 54 sider. Den ville da egentlig kommet på rundt 100$. I tillegg var det frakt på 20$ også oppgraderte jeg papiret til Satin finish som koster 4$. Det finnes nå egen Indesign- mal hos mypublisher så slipper man å knote med størrelsen slik jeg måtte gjøre for å få det til å passe.

The book is a classic hardcover photobook in landscape format, with lay flat pages. I bought a 40$ coupon for 80 pages with layflat pages that lasted 3 months. Unfortunately I forgot how many pages it was worth, so my book is only 54 pages which would normally cost around 100$. Shipping was around 20$ and upgraded Satin paper 4$.
There is now also an Indesign template so you dont have to try around for the right size anymore like I did.

20160130-bryllupsreise_fotobok_018

Jeg liker å bruke bilder fra samme tidspunkt på samme side. De får da som regel en fin helhet i tema og farger. Det er også fint å ikke ha for mange mennesker på bildene, så ikke sidene blir så tette.

I like using photos from the same time on one pages so the match in colour and theme. I also like not having to many people on photos so the pages are not so crowded.

20160130-bryllupsreise_fotobok_019

Dette tror jeg er fotoboken jeg har med best bildekvalitet. Det eneste som er litt synd er at det er skjøt i midten av boken. De fleste layflat-bøker er det en sammenhengende side, men det er det ikke i denne. Ellers er det utrolig fine farger og god kvalitet i forhold til hvordan det så ut på skjermen.

I think this is the book I have with the best photo quality. Clear images and good colour. The only thing i didn’t like was the gutter between the pages, where most lay flat photo books have one double spread page. But except from that I liked the quality of this book very much.

20160130-bryllupsreise_fotobok_021-2Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


%d bloggere liker dette: